Reviews

Gesprekken Ik wou dood toen ik bij je kwam. Psychologen en opnames en medicijnen hielpen niet en ik werd er zo moe van. Na een paar gesprekken met jou keek ik al heel anders naar mijzelf. Het gaat nu zoveel beter met mij. Dank je wel Anneline.
Vrouw, 20

Gesprekken Lang geleden dat ik zo kon lachen over dingen die ik veel te groot maakte. Zo kwamen ze wel in het juiste licht te staan en kon ik er eindelijk eens rustig over nadenken. Wat een ruimte geeft dat! Fijn ook om even te wandelen, verrassend extraatje. Fijne praktijkruimte ook. MT 67 jaar, Expat.

Gesprekken Wat geeft dat een ruimte om niet meer zo boos te zijn! Ik had veel eerder gesprekken moeten voeren maar gelukkig denk ik nu veel soepeler en leef met veel meer plezier. Ook fijn dat ik af en toe even langs kan komen als ik ergens mee zit en soms een mailtje kan sturen met een vraag. April 2017 MvT, 54 jaar.

Gesprekken Ik ben manager van een grote organisatie en ik wist wel dat het niet helemaal lekker liep in het bedrijf en dat dit misschien ook wel ergens aan mij lag. Maar ik dacht: kom op, iedereen is verantwoordelijk voor zijn en haar eigen taken dus schouders eronder. Totdat een medewerker in de gang zei dat het mijn verantwoordelijkheid is om goed leiding te geven en dat ik er niet veel van bakte. Ik wist dat ik gesprekken nodig had maar zeg, ik kan niet met een coach aankomen want dat is een zwakteding. Dan heb je hulp nodig.

In de wandelgangen hoorde ik van Anneline Mook dus maar eens kijken. Want filosofische gesprekken, dat klinkt wel een heel stuk beter dan coaching. Ik kwam weer bij haar. Ze had me gelijk bij de kladden. Na een paar gesprekken verschoof er al iets in mij. Ik ben een stuk verder en zo nu en dan ga ik nog even voor kort onderhoud als er dingen op mijn werk zijn die ik spannend vind, zoals sommige vergaderingen. Die kan ik met haar voorbereiden .

Het is fijn dat ik er niet alleen voor sta. Het klinkt misschien raar maar het ontroert mij dat ze er is als ik haar nodig heb want ik wist niet beter dan dat ik alles vooral alleen moet doen.

Man. Manager, 56 jaar

Mentor Ik ken Anneline als een ervaren en flexibele coach/mentor. Anneline had alle aandacht voor mij. Stelde de goede vragen. Tijdens het opstarten van mijn bedrijf heeft Anneline mij steeds scherp en aan de gang gehouden. Zowel bij het stapsgewijs een bedrijf opstarten als bij het denkproces wat noodzakelijk is om je aanbod sterk neer te zetten. Met haar als persoon en coach heb ik een goede filosofische basis en goedlopend bedrijf.
Wilma Klaassen Februari 2017

Gesprekken Jarenlang heb ik gesprekken met psychologen en psychoanalyticus en toen kwam ik op jouw site terecht. Want ik wou ergens over praten waar ik bij niemand terecht kon. Wel bij jou. Na vier gesprekken was ik veel verder gekomen dan al die jaren eerder. Wat een enorme opluchting. Ik kom zeker weer voor een goed gesprek.
Vrouw J.M., 53 jaar. Januari 2017

Gesprekken Op verhaal komen in een filosofische context. Op het pad van mijn leven had ik iemand nodig die bereid was mij op weg te helpen en betekenis te geven aan de keuzes die ik wilde maken.
Ik stond op een kruispunt zonder te weten welke kant ik op wilde gaan. Wel voelde ik de noodzaak dat er iets moest gebeuren.
De wil hier iets mee te doen bracht me in contact met Anneline. Een ontmoeting die een van beste stappen is geweest die ik ooit gezet heb.
Zij is in staat geweest mijn gedachten te ontwarren. Betekenis te geven aan mijn woorden. Niet bevoogdend, maar vooral stimulerend te onderzoeken in wat ik werkelijk zei.
Soms confronterend dan weer uitnodigend mij helpend mijn gedachten te ordenen en te ontdekken wat werkelijk belangrijk voor me is. Ik heb geleerd onderscheid te maken tussen zaken en mensen die belangrijk voor me zijn en los te laten waar ik geen invloed op heb. Vooral de bewustwording van de woorden die ik gebruik en de gevoelswaarde die ik erbij heb of aan toekende heeft me enorm geholpen.

Anneline biedt een goed luisterend oor en is in haar feedback scherp op de betekenisgeving aan woorden. Het stelde me in staat andere eisen te stellen aan mezelf en de omgeving. Niet hoe het moet zijn, maar het zijn als gegeven te accepteren.
Dit bewustzijn heeft me geholpen anders te kijken en te ervaren, het heeft het zijn lichter gemaakt, waardoor ik mijn pad minder bepakt kan vervolgen, lichter en vrolijker.

Ik heb Anneline dan ook mogen ervaren als een betrokken warm mens. Zij is bereid te luisteren en je aan het werk zetten over je eigen gedachten en stelt je in staat je eigen oplossingen te kiezen. Gesprekken en ontmoetingen met haar zijn me dierbaar geworden.

Ik voel me nu completer, maar vooral tevredener.
Namasté
Bedankt Mariëtte, december 2016

Gesprekken Anneline heeft met behulp van filosofische gesprekken, haar brede kennis, een bevrijdende helikopterview en oprechte betrokkenheid geholpen om mijn gedachten helderder en concreter te krijgen. Hierdoor heb ik mijn waarden kunnen (her)zien, waardoor ik keuzes kon maken, die ik al een tijdje voor me uit aan het schuiven was.
Jody, juni 2016

Gesprekken Jarenlang zat ik vast in een denkpatroon waar ik maar niet uitkwam. Ook niet na gesprekken met een psycholoog en maatschappelijk werk. Met Anneline heb ik zicht gekregen op wat er eigenlijk aan de hand was en dat luchtte enorm op. Ik heb nu weer plezier in mijn leven en slaap na jaren weer goed!
K. 43 jaar, maart 2015

Denkweekeind in Drents boshuis, 1 & 2 november 2014 Dat zou fijn kunnen zijn dacht ik, onder leiding nadenken over TIJD in een Drents boshuis op 20 km van de stad Groningen. En dat was het zeker: heel fijn, inspirerend, leerzaam. En gezellig. Naast de inspanning van het denken, het zoeken naar eigen gedachtes en deze helder onder woorden brengen, was er genoeg ontspanning, met daarbij een prima verzorging en heerlijke gastronomie.

Het boshuis bij Norg bleek een uitstekende plek om tot rust te komen en de concentratie te vinden om een vraag (vragen) te onderzoeken. Het programma bood genoeg afwisseling: brainstormen, analyseren om tot de juiste vraagstelling te komen, al wandelend nadenken over welk type wandelaar je bent en of dit misschien je denken beïnvloedt, schrijfopdrachten en geestelijk voedsel dat in prima porties werd aangeboden.
Marcel Proust kwam langs met Madeleines, Virginia Woolf, de Poolse dichteres Szymborska, Augustinus, Heidegger en Bergson. Nooit hoogdravend, alles getoetst aan de praktijk.
Ik voelde me ondergedompeld in tijd, alsof ik een tijdbad nam, terwijl tegelijk tijd niet leek te bestaan in het boshuis. Althans de ‘vulgaire tijd’. Onderdompeling in innerlijke tijd waar geen klok nodig is en tijd ruimschoots genomen wordt om tot inzichten te komen.
Maricée, 3 november 2014

Denkvakantie nazomer 2014 : eigenwijs genieten in de Bourgondië De ware ontdekkingsreis ligt niet in het verkennen van nieuwe streken, maar in het kijken met nieuwe ogen (Marcel Proust). Dit omschrijft mijn eerste reis met filosofie. Eigenzinnig genoten van de fantastische mensen, de zeer waardevolle gesprekken, zowel met de groep als, één-op-één, het heerlijke eten, de prachtige omgeving, de leerzame workshops, de lol en de zon! Dit is leven! Mocht je nog een kadotip nodig hebben; Dit is een hele grote tip! Dank jullie wel! voor deze waardevolle ervaring.
Paulina, casemanager reïntegratie

Denkvakantie nazomer 2014 : eigenwijs genieten in de Bourgondië Het is deze week een zeer belangrijke ervaring geworden. Je hebt mij geleerd dat een filosofische geesteshouding is; vragen zoeken naar onderliggende waarden, nodig is om via deze weg tot diepere inzichten te komen. Op deze manier denk en hoop ik een beter mens te worden, milder, niet oordelend, niet invullend. Daarnaast was het ook heel gezellig.
Dank. Nico

Denkvakantie nazomer 2014 : eigenwijs genieten in de Bourgondië Een heerlijke week met voeding voor de geest, voeding voor het lichaam en voeding voor de ziel. Graag meer hiervan! Jan

Gesprekken Je kauwt niet voor. In onze gesprekken onderzoeken we het ik en het ego, angst, schuldgevoel. Welke normen zitten daar op? Door naar opgelegde normen te leven, onbewust, heb ik het mezelf behoorlijk moeilijk gemaakt. Door het stellen van prikkelende vragen brengt zij me op plekken in de geest waar ik niet eerder was. Het resultaat is er naar: ik ben meer gaan genieten, ben actiever geworden en heb daarnaast meer rust en vertrouwen gekregen. Dat is nogal wat. Ik maak vaker doordachte keuzes en ervaar de waarde daarvan. Hoe waardevol! Maricée TB (muziekdocent) – 2013 –

Gesprekken De 1 op 1 gesprekken die ik met jou voerde over de ziel heeft mij geleerd vanuit een ander perspectief te denken. Hierdoor is er meer diepgang en ruimte in mijn denkwereld gekomen. Door jouw manier van vraagstelling waarbij je je niet liet afleiden, door te blijven focussen en de opbouw van de vragen, heb ik geleerd dat het niet zozeer gaat om een antwoord maar dat het gaat om de zoektocht waardoor ik dichter bij kom waar het mij echt om gaat.
Van ziel naar bezieling, ontdaan van christelijke waarden was voor mij een verademing. Ik heb aan ‘bezieling’ mijn eigen waarde kunnen geven zonder het kind met het badwater weg te gooien. Het zijn waardevolle gesprekken geweest waarbij de vragen mijn denkprocessen hebben aangescherpt. Ook hebben ze veel verduidelijkt over wat ik denk, wat ik mij niet bewust was maar wel invloed had op mijn gevoelsleven. Mieke – 2012 –

Gesprekken De filosofische gesprekken met Anneline hebben mij meer inzicht gegeven in mijn denken en de normen die daar aan ten grondslag liggen. Het is fijn als iemand je kan wijzen op ‘het repeterende patroon van denken’, op het moment dat het gebeurt.
– Chris (intranet administrator en Stoa ontdekker, 47 jaar) – 2012 –

Gesprekken Ik was altijd positief ingesteld in mijn leven maar na al die jaren en problemen wat ik heb mee gemaakt ben ik onzeker geworden en aan me zelf ga twijfelen of ik uberhaupt wat goed doe. Hoe kom je uit deze situatie? Er zijn vast veel mogelijkheden maar die moet je net weten, veel mensen weten dat gewoon niet en hebben veel hulp bij nodig, maar sommige die schamen zich gewoon om hulp te vragen.
U zegt mevr Mook, dat mensen soms verkeerde vragen stellen. Dat lijkt me logisch, maar wat is er met mensen die dan goede vragen stellen maar toch worden verkeerd begrepen .?????
Ik wist niet welke mijn vragen zijn. Wat kan ik dan aan anderen vragen? Wij hebben veel gepraat. Veel denken is nu uit mijn hoofd en ben ik meer rust. Dank u wel.
– Mw. R. Poolse. (verpleegkundige, 54 jaar) – 2011 –

Gesprekken
dr. Y       – You see more.
AM         – I guess I see less.
dr. Y       – Sometimes that is the same, my dear.
Dear Anneline, thank you for your understanding and our interesting conversations. We knew, there are no definite answers but some issues sway together however in different ways.
– Prof. dr. Y . Chinese medical specialist and taoist – febr. 2011 –