Biografie

Ik ben Anneline Mook (1966), gekwalificeerd filosofisch counselor. Sinds 2007 voer ik deze onderneming die vanaf haar ontstaan goed bezocht wordt. Een-op-een gesprekken en mentoraat vormen de kern.

De opleidingen filosofie in de praktijk en filosofisch consulent / filosofisch practicus aan de Internationale School Voor Wijsbegeerte in Leusden heb ik succesvol afgerond.

Eerder deed ik wijsgerige kennis op aan de Rijksuniversiteit Groningen en vulde dit aan met modules rechtsgeleerdheid, management, cultuurwetenschappen en (cultuur)psychologie aan de Open Universiteit Nederland.

In 2007 haalde ik het diploma academisch coach bij Academie voor Coaching, Rotterdam. Door studie en praktijk specialiseerde ik in het coachen van managers.

Soms geef ik cursus en modereer ik socratische gesprekken.

Ik verleen mijn diensten aan zowel particulieren als onderwijs-, kunst-, culturele instellingen en maatschappelijke organisaties, zoals:
Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG), Kunstacademie Minerva, Hanzehogeschool social studies, Bibliotheek Groningen, Groninger Forum Academie, Centraal Orgaan opvang Asielzoekers, Dienst Sociale Zaken Noordwest Fryslân, Sociale dienst Veendam – Pekela en Bellingwedde, Dienst Sociale Zaken en Werk Groningen, Gemeente Leeuwarden, Vrouwencentrum Jasmijn Groningen, Stichting Het Kopland, ROC Noorderpoortcollege, ROC Alfacollege, Veiligheidsregio Fryslân, Vrienden filosofie Oost-Groningen, Centrum Beeldende Kunst Groningen (CBK), Lauwers College, De Oude Bieb Lewenborg, Scholengemeenschap Buitenpost, Nacht van de filosofie 2015, Stichting Senia, Kunstencentrum Vrijdag.

Ik schrijf lezingen, speeches en biografische teksten. Opdrachtgevers komen veelal uit de kunstensector. De teksten hebben bijgedragen aan nominaties, prijzen en selecties.

Af en toe geef ik schrijfcursus, fictie en non-fictie. Op het ogenblik schrijf ik verhalen.

Verder onderneem ik meerdaagse wandelingen en ben ik bijna dagelijks in mijn volkstuin. Wekelijks help ik Hortus botanicus Haren met het onderhoud van de Chinese tuin.

Ik geef incidenteel kookles (met name Oost-Aziatische keuken) en bereid zo nu en dan gerechten in opdracht.

_MG_2540 - Version 2_2_2