Biografie

Ik ben Anneline Mook (1966), gekwalificeerd filosofisch counselor. Sinds 2007 voer ik deze onderneming die vanaf haar ontstaan goed bezocht wordt. Een-op-een gesprekken en mentoraat vormen de kern.

De opleidingen filosofie in de praktijk en filosofisch consulent / filosofisch practicus aan de Internationale School Voor Wijsbegeerte in Leusden heb ik succesvol afgerond.

Eerder deed ik wijsgerige kennis op aan de Rijksuniversiteit Groningen en vulde dit aan met modules rechtsgeleerdheid. Ik studeerde cultuurwetenschappen, management en (cultuur)psychologie aan de Open Universiteit Nederland.

In 2007 haalde ik het diploma academisch coach bij Academie voor Coaching, Rotterdam. Door studie en praktijk specialiseerde ik in het coachen van managers en bestuurders.

Soms geef ik cursus en modereer ik socratische gesprekken.

Ik verleen mijn diensten aan zowel particulieren als onderwijs-, kunst-, culturele instellingen en maatschappelijke organisaties, zoals:

Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG), Kunstacademie Minerva, Hanzehogeschool social studies, Bibliotheek Groningen, Groninger Forum Academie, Centraal Orgaan opvang Asielzoekers, Dienst Sociale Zaken Noordwest Fryslân, Sociale dienst Veendam – Pekela en Bellingwedde, Dienst Sociale Zaken en Werk Groningen, Gemeente Leeuwarden, Vrouwencentrum Jasmijn Groningen, Stichting Het Kopland (Wender), ROC Noorderpoortcollege, ROC Alfacollege, Veiligheidsregio Fryslân, Vrienden filosofie Oost-Groningen, Centrum Beeldende Kunst Groningen (CBK), Lauwers College, De Oude Bieb Lewenborg, Scholengemeenschap Buitenpost, Nacht van de filosofie 2015, Stichting Senia, Kunstencentrum Vrijdag.

Ik schrijf lezingen, speeches en biografische teksten. Opdrachtgevers komen veelal uit de kunstensector. De teksten hebben bijgedragen aan nominaties, prijzen en selecties.

Af en toe geef ik schrijfcursus, fictie en non-fictie. Op het ogenblik schrijf ik verhalen.

Verder hovenier ik in Japanse en Chinese stijl en heb ik mij geschoold in de aanleg van moestuinen. Ik ben bijna dagelijks in mijn moestuin te vinden waarvan ik jaarrond oogst.

Incidenteel geef ik kookles (met name Oost-Aziatische keuken) waarbij ik veganisme promoot. Zo nu en dan bereid ik maaltijden in opdracht.