Aanbod

Regelmatig wordt er een socratisch gesprek gehouden in de praktijkruimte aan Noorderhaven 27-23, Groningen. Meestal op zondag van 12.30 – 17.00 met pauzes. Aan de hand van thema’s die tijdens 1:1 gesprekken voorkomen. Interesse? Laat het weten.

Socratisch gesprek
Zondag 05 februari 2023
12.30 – 17.00
Maximaal aantal deelnemers is zes
Voorkennis is niet nodig
~ Thema: grenzen
~ Klanten nemen deel tegen gereduceerd tarief. Anderen betalen 50 euro.

Socratisch gesprek
Zondag 19 maart 2023
12.30 – 17.00
Maximaal aantal deelnemers is zes
Voorkennis is niet nodig
~ Thema ter plekke te bepalen
~ Aanmelden kan nog
~ Klanten nemen deel tegen gereduceerd tarief. Anderen betalen 55 euro.

LEVEN OF GELEEFD WORDEN?

Te boeken

Deze module is verschillende keren gehouden in bibliotheken en bij Forum Groningen. Aanvankelijk betrof zij drie avonden van telkens drie uren. Door het plezier en de verschuivingen in het denken werd de cursus een aantal keren verlengd. Vervolgens ontstonden spontaan zelfstandige groepjes die thema’s verder verkenden.

Aantal deelnemers max. 15
Tijd: in overleg
Plaats: in overleg
Kosten: 100 euro p.p.

We vertrekken vanuit aangeleerde kennis, werk(t)en hard en voelen dat diep in ons iets knaagt. Iets wat al een tijdlang sluimert. Een gevoel van gemis en van urgentie. Een onbestemde vraag duikt op: Wat nu?

We zijn druk bezig met van alles maar handelen we daarbij naar onze waarden? Doen we onszelf, de ander, de wereld recht? We weten meestal heel goed wat we moeten doen. Ook weten we heel goed hoe we iets moeten doen want regelen zit in ons bloed. Toch dragen we argumenten aan om na te laten waar we waarde aan hechten. Kloppen die argumenten? Stroken ze met wie we willen zijn?

Wat belet ons om goed te handelen? Om spontaner te zijn, al was het maar om onze voorspelbaarheid een moment te verstoren. Heeft onze geringe daadkracht iets te maken met de tijdsgeest en het moderne mensbeeld?

We onderzoeken wat ons tegenhoudt om het goede te doen en bekijken hoe we adequaat, althans meer in overeenstemming met onszelf, kunnen handelen. Daarbij verlaten we de zekere simpelheid van het leven dat bepaald wordt door data en verruimen onze mentale horizon waardoor er ruimte ontstaat voor complexiteit. Waardoor het verlangen, de rijkdom van het leven opgenomen kan worden.

Theorie en praktijk staan in gelijke verhouding.

Benieuwd of deze cursus iets voor je is? Maak hier een afspraak voor een kosteloze, persoonlijke kennismaking.