Agenda 2021

Socratisch gesprek

Praktijkruimte, Noorderhaven 27-23, Groningen
Zondag: 14 november 2021
12.30 – 17.00, met pauzes
Thema: aandacht

Leven of geleefd worden?

uitverkocht

Forum Groningen, Nieuwe Markt 1
Donderdag: 30 januari en 06, 13, 27 februari 2020
19. 00 – 22. 00  
Kosten 95 euro                                                            

We vertrekken vanuit aangeleerde kennis, werk(t)en hard en voelen dat diep in ons iets knaagt. Iets wat al een tijdlang sluimert. Een gevoel van gemis en van urgentie. Een onbestemde vraag duikt op: Wat nu?

We zijn druk bezig met van alles maar handelen we daarbij naar onze waarden? Doen we onszelf, de ander, de wereld recht? We weten meestal heel goed wat we moeten doen. Ook weten we heel goed hoe we iets moeten doen want regelen zit in ons bloed. Toch dragen we argumenten aan om na te laten waar we waarde aan hechten. Kloppen die argumenten? Stroken ze met wie we willen zijn?

Wat belet ons om goed te handelen? Om spontaner te zijn, al was het maar om onze voorspelbaarheid een moment te verstoren. Heeft onze geringe daadkracht iets te maken met de tijdsgeest en het moderne mensbeeld?

We onderzoeken wat ons tegenhoudt om het goede te doen en bekijken hoe we adequaat, althans meer in overeenstemming met onszelf, kunnen handelen. Daarbij verlaten we de zekere simpelheid van het leven dat bepaald wordt door data en verruimen onze mentale horizon waardoor er ruimte ontstaat voor complexiteit. Waardoor het verlangen, de rijkdom van het leven opgenomen kan worden.

Theorie en praktijk staan in gelijke verhouding.

Benieuwd of deze cursus iets voor u is? Maak hier een afspraak voor een kosteloze, persoonlijke kennismaking.